{image:text}

Vinkkejä urheiluliivien valintaan isorintaiselle

Jokaisen naisen tulisi käyttää urheiluliivejä liikkuessaan, myös pienirintaisten, mutta erityisen tärkeää kunnollinen tuki on isorintaisille.

Urheiluliivit

Cooperin ligamentit ovat rintaa kannattelevia sidekudoksia. Nämä kudokset venyvät liikkuessa ja ajan mittaa löystyvät. Tällöin rinta menettää muotoaan ja rinnat alkavat roikkua. Pompottava liikunta nopeuttaa kudosten löystymistä ja venymistä. Pidä siis huolta rinnoistasi ja valitse sinulle ja liikuntalajiisi sopivat urheiluliivit. Oikeankokoiset urheilurintaliivit tuovat myös iloa liikkumiseen, kun rintoihin ei satu ja rinnat eivät hölsky liikkeessä.

Tarkista rintaliiviesi koko

Isorintaisen tulisi ottaa huomioon urheiluliivejä valitessaan, että koko on oikea. Oikean koon tärkeyttä emme voi liikaa korostaa. Liian löysä ympärysmitta voi tuntua mukavalta, mutta silloin liivit eivät tue. Vanhat ja kulahtaneet arkiliivit eivät ole urheiluliivit, ei vaikka pukisit kahdet päällekäin.

Tukea ja suojaa rinnoillesi

Mallin tulisi olla tarpeeksi peittävä, sillä rinnat tarvitsevat liikkeessä tukea joka puolelta, myös yläpuolelta. Unohda kuitenkin toppimalliset pään yli vedettävät liivit, vaikka ne olisivat peittävät. Ne eivät anna kunnollista tukea, sillä jos kangas venyy niin paljon, että pystyt pukemaan ne yllesi pään ja rintojen yli, on materiaali liian joustavaa ja antaa liikaa periksi, kun lähdet liikkeelle.

Materiaalin olisi myös hyvä olla hengittävää ja sen tulisi nostaa iholta nouseva kosteus pois iholta. Puuvilla on toki kuivana iholle hellä, mutta imee itseensä kosteutta, joten se ei sovi lajeihin, joissa suoritukset ovat pitkäkestoisia, sillä kostea kangas hautoo helposti ihon rikki. Tästä syystä hengittävät keinokuitumateriaalit ovat usein liikkujalle parempi valinta. Materiaali ei saa olla kuitenkaan liian joustavaa, vaan mieluummin napakkaa, joka tukee rinnat kehoa vasten.

Kaarituelliset vai kaarituettomat

Mieti myös, tarvitsetko kaarituet vai kaarituettomat rintaliivit. Kaarituelliset voivat tuntua tutummalta, sillä moni meistä käyttää arkiliiveinäkin pääasiallisesti kaarituettuja malleja. Kaarituellisissa rinnat ovat paremmin eroteltuina omiin kuppeihinsa, jolloin rintojen alle ja väliin nouseva kosteus pääsee paremmin pois iholta. Kaarituelliset eivät kuitenkaan ole välttämättömät, kun urheiluliiveissä tuki ja muoto on tehty muulla tavalla. Lisäksi joissain liikuntalejeissa kaarituet saattavat olla haitaksi esimerkiksi, jos vartaloon tulee iskuja tai suuria taivutuksia.

Olemme ylpeitä erittäin kattavasta urheiluliivivalikoimastamme, sillä lähes jokainen kurvikas voi löytää meiltä itselleen ja lajiin sopivat ja rintoja tukevat urheiluliivit. Olemme valinneet valikoimaamme juuri nämä urheiluliivit, sillä ne on suunniteltu erityisesti isolle povelle ja antavat kunnollisen tuen raskaille rinnoille.


: 16.03.2023 15:24

Julkaistu: 10.10.2018 13:28

Urheiluliivi valikoimamme