{image:text}

Vinkkejä urheiluliivien valintaan isorintaiselle

Jokaisen naisen tulisi käyttää urheiluliivejä liikkuessaan, myös pienirintaisten. Erityisen tärkeää kunnollinen tuki on isorintaisille.

Urheiluliivit

Cooperin ligamentit ovat rintaa kannattelevia sidekudoksia. Nämä kudokset venyvät liikkuessa ja löystyvät ajan mittaan. Tällöin rinta menettää muotoaan ja rinnat alkavat roikkua. Pompottava liikunta nopeuttaa kudosten löystymistä ja venymistä. Pidä siis huolta rinnoistasi ja valitse kehollesi ja omiin tarpeisiisi sopivat urheiluliivit. Oikeankokoiset urheilurintaliivit tuovat myös iloa liikkumiseen, kun rintoihin ei satu ja rinnat eivät hölsky liikkeessä.

Tarkista rintaliiviesi koko

Isorintaisen tulisi ottaa huomioon urheiluliivejä valitessaan, että koko on oikea. Oikean koon tärkeyttä emme voi liikaa korostaa. Liian löysä ympärysmitta voi tuntua mukavalta, mutta silloin liivit eivät tue. Vanhat ja kulahtaneet arkiliivit eivät ole urheiluliivit, ei vaikka pukisit kahdet päällekäin.

Tukea ja suojaa rinnoillesi

Urheiluliiveissä mallin tulisi olla tarpeeksi peittävä, sillä rinnat tarvitsevat liikkeessä tukea joka puolelta, myös yläpuolelta. Unohda kuitenkin toppimalliset pään yli vedettävät liivit, vaikka ne olisivat peittävät. Useimmiten pään yli puettavissa liiveissä materiaali joustaa liikaa ja antaa periksi liikkuessasi eikä siten tue tarpeeksi.

Materiaalin olisi myös hyvä olla hengittävää ja sen tulisi nostaa iholta nouseva kosteus pois iholta. Esimerkiksi puuvilla on kuivana iholle hellä, mutta imee itseensä runsaasti kosteutta. Puuvilla ei siten ole parhain mahdollinen valinta varsinkaan pitkäkestoisiin lajeihin, sillä kostea kangas voi hautoa ihon rikki ja puuvilla tuntuu myös päällä märältä pidempään. Tästä syystä hengittävät keinokuitumateriaalit ovat usein liikkujalle parempi valinta. Urheiluliivien materiaali ei kuitenkaan saa olla liian joustavaa, vaan mieluummin napakkaa, jotta liivi tukee rinnat kehoa vasten ja antaa parhaimman mahdollisen tuen.

Kaarituelliset vai kaarituettomat

Mieti myös, tarvitsetko kaarituetut vai kaarituettomat rintaliivit. Kaarituelliset urheilurintaliivit voivat tuntua tutummalta, sillä moni meistä käyttää arkiliiveinäkin pääasiallisesti kaarituettuja malleja. Kaarituellisissa liiveissä rinnat ovat paremmin eroteltuina omiin kuppeihinsa, jolloin rintojen alle ja väliin nouseva kosteus pääsee paremmin pois iholta. Kaarituelliset eivät kuitenkaan ole välttämättömät, sillä kaarituettomissakin urheiluliiveissä tuki ja muoto on tehty liikkumista ajatellen. Lisäksi joissain liikuntalajeissa kaarituet voivat olla haitaksi esimerkiksi vartaloon kohdistuvien iskujen tai suurten taivutusten vuoksi.

Olemme ylpeitä erittäin kattavasta urheiluliivivalikoimastamme, sillä lähes jokainen isorintainen voi löytää meiltä itselleen lajiinsa sopivat ja rintoja tukevat urheiluliivit. Olemme valinneet valikoimaamme juuri nämä urheiluliivit, sillä ne on suunniteltu erityisesti isolle povelle ja antavat kunnollisen tuen raskaille rinnoille.


: 26.02.2024 15:02

Julkaistu: 10.10.2018 13:28

Urheiluliivi valikoimamme