Rintaliivien kokolaskuri

Kokolaskuri

Muistathan, että mittaamalla ja laskurilla saatu tulos on aina suuntaa-antava. Sopiva koko löytyy vain sovittamalla! Jos sinulle on katsottu asiakaspalvelun kanssa sopiva koko, tilaa uudet liivit vanhojen liivien perusteella.

1 - Mitta rinnan alta:
2 - Rinnanympärys:
3 - Tulos:

Miten rintaliivien koko määräytyy?

Rintaliivikoko määräytyy kehon ympärysmitan ja rinnanympärysmitan perusteella (kuvassa mitat 1 ja 2). Rintaliivikoot ilmoitetaan numeroiden ja kirjainten yhdistelmänä esim. 75G, missä 75 kertoo liivikoon ja G kuppikoon.

1 - Mitta rinnan alta eli liivikokosi

Mitta rinnan alta kehon ympäri kertoo rintaliivien ympärysmitan eli liivikokosi. Liivikoot ovat 5 cm välein. Rinnanalusmitan tulee olla tiukkaan mitattu, koska liiveissä tärkein tuki tulee oikeankokoisesta ympärysmitasta. Sopivan napakka liivikoko onkin usein 5-10 cm pienempi kuin mitattu tulos.

Miten rintaliivien koko mitataan - mitta rinnan alta?
2 - Rinnanympärys ja kuppikoko

Rinnanympärysmitan ja rinnanalusmitan erotus (eli mittojen 2 ja 1 erotus) puolestaan kertoo kuppikoon eli kirjaimen rintaliivikoostasi. Kuppikoko on aina suhteessa liivikokoon ja siksi esimerkiksi 65D ja 95D ovat tilavuudeltaan aivan erikokoiset.

Miten rintaliivien koko mitataan - mitta rinnan päältä?

Miten liivikoko tai kuppikoko mitataan?

Rintaliivikoon mittaamiseen tarvitset kaksi em. mittaa: mitta rinnan alta ja rinnan ympäri. Käytä mittaamiseen pehmeää ja taipuisaa ompelijan mittanauhaa. Mittanauhan tulee kulkea vaakasuorasti vartalon ympäri suorana.

  • Mittaa rinnanalusmitta (1) ilman liivejä eli suoraan iholta heti rintojen alta, rinnan juuresta.
  • Mittaa rinnanympärys (2) tällä hetkellä parhaiten päällesi istuvat liivit ylläsi, jotta rinnat olisivat ryhdikkäästi. Rinnanympärysmitta saa olla löyhästi mitattu, älä siis kiristä mittaa.

Voinko mitata kuppikoon itse?

Kyllä, voit mitata itse liivikokosi ja käyttää apuna kokolaskuriamme, mutta muista, että jo pienetkin heitot mitoissa vaikuttavat tulokseen. Kokeile myös virtuaalisovittajaamme. Se neuvoo esim. rinnakkaiskokojen ja pienten istuvuusongelmien kanssa.

Miksi laskuri antaa eri tuloksen kuin nykyinen liivikokoni?

Koska liivien ympärysmitat ovat 5 cm välein ja kuppikoot 2-3 cm välein, jo yksi sentti mittaustuloksessa saattaa vaikuttaa tulokseen, kuten myös se, miten tiukasti tai löysästi ja millaiset rintaliivit päälläsi olet mitannut. Esim. tulos voi olla liian pieni, jos rinta roikkuu, liivi on puristava tai litistävä esim. minimizer- tai urheiluliivi, ja tulos taas voi olla liian suuri, jos mittanauha on vähänkään löysällä tai kierossa, tai sinulla on päällä topatut rintaliivit, tai liivien kupit ovat malliltaan hyvin eteenpäin suuntaavat. Myös kehon malli vaikuttaa tulokseen. Esimerkiksi jos selkä on lihaksikas tai siinä on paljon pehmeää kudosta, voi rinnanympärysmitta olla mitattuna liian suuri, sillä laskuri olettaa kaiken mitan tulevan etupuolelle rintoihin.

Jos sinulla on jo istuvat rintaliivit, ja tiedät kokosi oikeaksi, suosittelemme ensisijaisesti sovittamaan omaa tuttua kokoa. Jos kuitenkin epäilet liiviesi sopivuutta, ja laskurin antama tulos kovin poikkeaa tutusta liivikoostasi, suosittelemme, että otat yhteyttä asiakaspalveluumme, niin neuvomme sinua kokojen kanssa henkilökohtaisesti.

Miten rintaliivien koko mitataan?

Tarvitsetko sovitusapua?

Eivätkö rintaliivisi istu tai oliko tilaamasi koko väärä? Hankaavatko kaarituet? Valuvatko olkaimet? Pursuvatko rinnat yli kupeista?

Kokeile virtuaalisovittajaamme! Se neuvoo esim. rinnakkaiskokojen ja pienten istuvuusongelmien kanssa.


>> Tästä rintaliivien virtuaalisovittajaan