{image:text}

Epäsymmetriset rinnat

Kehon puoliskot eivät ole symmetriset. Tämä eriparisuus pätee myös rintoihin. Eriparisuus voi näkyä rintojen koossa tai muodossa.

Ratkaisuja rintaliiviongelmiin

Useimmilla vasen rinta on oikeaa suurempi. Joskus kokoeroa voi olla useamman kuppikoon verran. Rintojen eriparisuus voi vaikuttaa siten myös sopivien rintaliivien löytymiseen.

Rintaliivit olisi hyvä valita suuremman rinnan mukaan. Silloin vältyt liian pienen kupin aiheuttamalta epämukavuudelta eikä suurempi rinta puserru ulos kupistaan. Ylipursuava rinta näkyy myös selkeämmin vaatteiden alta, kuin toisen puolen hieman vajaaksi jäävä kuppi.

Kokoeroa voi häivyttää halutessaan myös käyttämällä pienemmän rinnan kupissa liivintäytettä tai käyttämällä liivimalleja, jotka istuvat miellyttävästi myös eriparisilla rinnoilla. Kun kupit ovat pehmeät ja joustavat, rintaliivit istuvat erikokoisillekin rinnoille kupruilematta tai puristamatta. Yleisesti eriparisille rinnoille sopivat esimerkiksi kokokuppiset mallit, sekä toppaamattomat tai puolitopatut matalampikuppiset liivit, joiden yläosassa on joustavaa materiaalia esimerkiksi joustopitsiä. Paksu toppaus tai jäykkä, muotoonprässätty kuppi ei muotoudu rinnan mukaan, jolloin rintojen eriparisuus korostuu entisestään.

Lue lisää Kupista asiaa -blogista: Rintojen eriparisuus on normaalia


: 15.11.2022 15:24

Julkaistu: 10.10.2018 12:29

Rintojen eriparisuutta voi häivyttää liivintäytteillä tai joustavakuppisilla liivimalleilla