{image:text}

Epäsymmetriset rinnat

Kehon puoliskot harvoin ovat symmetriset, tämä pätee myös rintoihin. Eriparisuus näkyy yleisimmin rintojen koossa tai muodossa.

Ratkaisuja rintaliiviongelmiin

Useimmilla vasen rinta on oikeaa suurempi. Joskus kokoeroa voi olla useamman kuppikoon verran, jolloin rintojen eriparisuus voi vaikuttaa myös sopivien rintaliivien löytymiseen.

Rintaliivit olisi hyvä valita suuremman rinnan mukaan. Kun kuppikoko on valittu suuremman rinnan mukaan, vältyt liian pienen kupin aiheuttamalta epämukavuudelta eikä suurempi rinta puserru ulos kupistaan. Ylipursuava rinta näkyy myös selkeämmin vaatteiden alta kuin toisen puolen hieman vajaaksi jäävä kuppi.

Rintojen keskinäistä kokoeroa voi häivyttää käyttämällä pienemmän rinnan kupissa liivintäytettä tai käyttämällä liivimalleja, jotka istuvat miellyttävästi myös eriparisilla rinnoilla. Kun kupit ovat pehmeät ja joustavat, rintaliivit istuvat keskenään erikokoisillekin rinnoille kupruilematta tai puristamatta. Yleisesti eriparisille rinnoille sopivat parhaiten kokokuppiset mallit. Lisäksi toppaamattomista ja puolitopatuista liiveistä löytyy malleja, joiden yläosassa on joustavaa materiaalia, esimerkiksi joustopitsiä. Paksu toppaus tai jäykkä, muotoonprässätty kuppi ei muotoudu rinnan mukaan, jolloin rintojen eriparisuus korostuu entisestään.

Lue lisää Kupista asiaa -blogista: Rintojen eriparisuus on normaalia


: 08.04.2024 11:51

Julkaistu: 10.10.2018 12:29

Rintojen eriparisuutta voi häivyttää liivintäytteillä tai joustavakuppisilla liivimalleilla