{image:text}

Rintaliivien olkaimet valuvat tai painavat hartioita

Olkainten valahtaminen alas hartioilta sekä olkainten painaminen molemmat johtuvat usein liian isosta ympäryksestä. Jos mietit, miten saa liivien olkaimet pysymään ylhäällä kannattaa lukea tästä vinkkimme.

Ratkaisuja rintaliiviongelmiin

Jos sinulla on näitä istuvuusongelmia rintaliiviesi kanssa, ensimmäiseksi kannattaa tarkistaa, että käyttämiesi rintaliivien ympärysmitta on tarpeeksi napakka. Jos ympärysmitta on liian löysä eivätkä rintaliivit ole napakasti kehon ympärillä, pääsevät rintaliivit ja rinnat liikkumaan liikaa ja liike saa olkaimet valumaan alas pahimmillaan jo muutaman askeleen välein.

Olkainten putoilua voi aiheuttaa myös liian sivulle tulevat olkaimet. Etenkin pienikokoisilla ja kapeahartiaisilla voi olla tätä ongelmaa rintaliivien olkainten kanssa. Silloin kannattaakin valita malli, jossa olkaimet ovat keskempänä, esimerkiksi monissa kokokuppisissa malleissa olkaimet ovat takaa ja usein edestäkin lähempänä toisiaan. Myös liivimalleista, joista olkaimet saa takaa yhteen tai ristiin, on usein suuri helpotus käyttäjälleen. Myös näppärällä olkaintenyhdistäjällä saa tavallistenkin rintaliivien olkaimet takaa yhteen, jolloin ne eivät pääse valumaan.

Jos olkaimet ovat jo vuosien ajan painaneet hartioille, syvät painaumat eivät korjaudu heti pelkällä oikealla liivikoolla. Tällöin kannattaa suosia leveäolkaimisia liivejä tai sujauttaa olkainten alle olkainpehmusteet, jotka tuovat helpotusta hartioille.


: 06.09.2019 11:45

Julkaistu: 09.10.2018 23:37