{image:text}

Isorintaisen ongelmia

Isot rinnat vaikuttavat monen naisen jokapäiväiseen elämään. Selkäsärky, pääkipu ja käsien tunnottomuus ovat vain muutamia suurten rintojen aiheuttamista ongelmista. Olisiko näihin ongelmiin jotain helpotusta?

Rintaliiviasiaa

Suuret rinnat voivat aiheuttaa paineen tunnetta rintakehällä. Urheillessa voi tuntua, että rintojen paino vaikeuttaa hengittämistä. Rintojen paino voi aiheuttaa asentovirheitä, kun jatkuvasti tuntuu useamman kilon taakka etupuolella. Ryhti kallistuu etukumaraan ja pääkin painuu eteenpäin aiheuttaen kiputiloja niskaan.

Onko tästä isorintaisen naisen ongelmien suosta ylöspääsyä?

Epätoivoon ei kannata vaipua. Vaikka rintojen tukitarve kasvaa D-kupista ylöspäin, kun rintojen massa kasvaa, on keinoja näiden ongelmien lieventämiseen. Jollei jopa täysin ongelmien poistumiseen. Mitä nämä keinot sitten ovat?

Mittaa vartalonympärys rinnan juuresta sekä rinnan päältä

Ihan ensimmäisenä on hyvä ottaa mittanauha käteen ja tarkistaa oma rintaliivin koko. Oman kokosi saat mittaamalla napakan vartalonympärysmitan rinnan alta sekä rintaliivit päällä väljempi vartalonympärysmittasi rinnan päältä. Kokosi voit tarkistaa vaikka kokolaskurillamme. Mikäli ympärys on pitämissäsi liiveissä liian väljä, ei ympärys tue rintojesi painoa. Paino tuntuu olkapäillä, kun olkaimet kannattelevat pääosaa rintojesi painosta. Ryhtisi painuu etukumaraan, kun olkaimet tuntuvat kiskovan hartioita. Hartia- ja niskakipua sekä pääsärkyä ei helpota, jos hartioilla lepää rintojen paino. Myös leveäolkaimisia liivejä suosimalla ja olkainten alle sujautettavia pehmusteita voi hyödyntää, mikäli tuntuu, että hartioihin on muodostunut kipeät painaumat.

Isot ja roikkuvat rinnat voivat vaikuttaa myös ryhtiin. Painopisteen siirtyessä eteen ja alas voi ryhdikkään asennon säilyttäminen tuntua mahdottomalle. Istuvat rintaliivit voivat olla hyvä apuri oman ryhdikkyyden kehittämiseen.

Liian pienet kupit tuntuvat epämukaville, kun kaarituet tökkivät rintoihin tai kainaloon, rintoja saa olla asettelemassa takaisin kuppeihin tai rinnat puristuvat kupeissa yhteen. Tarkistamalla myös kuppien oikean koon, pysyvät rinnat kupeissaan ja saat kauniin muodon rinnoillesi.

Sopiva liivi tukee rintojasi ja on huomaamaton päälläsi. Jokapäiväinen arki ei tuolloin kulu rintojen asennon korjaamiseen tai hartaaseen toiveajatteluun, ettei näitä rintaliivejä olisi.

Tarkista, että käyttämäsi liivit ovat vielä käyttökelpoiset

Suosikkiliiveihisi on voinut kertyä yllättävän paljon kilometrejä mittariin. Materiaalit ovat voineet antaa periksi, jolloin ympärys on päässyt liian väljäksi eivätkä kupit tunnu enää niin napakat kuin ostettaessa. Myös ihosta irtoava rasva, ihon lämpövaihtelut, liivien pesu ja joustaminen liikkeidesi mukana kuluttaa liiviä. Mikäli odotat, että kaarituen tulee karata kaarikujasta tai johonkin ilmaantua reikä ennen liivin poistamista käytöstä, voit kulkea löystyneissä liiveissä liian pitkään, jotta ne tukisivat rintojasi.

Mikäli oma rintaliiviesi koko arveluttaa, ota yhteyttä asiakaspalveluuumme. Autamme mielellään koon ja liivimallien valinnassa


: 12.02.2020 09:49

Julkaistu: 11.02.2020 13:57