{image:text}

Voiko verkkokaupasta tilattuja alusvaatteita palauttaa?

Kyllä, suomalaisesta verkkokaupasta tilatut alusvaatteet saa palauttaa. Rintaliiveillä on normaali palautusoikeus samalla tavalla, kuin muillakin verkkokaupasta ostetuilla vaatteilla. Laissa säädetty peruuttamisoikeus etäkaupalle on 14 vuorokautta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

On harmittavan yleinen harhaluulo, ettei netistä tilattuja alusvaatteita saisi palauttaa. Verkkokaupasta ostamista ei tarvitse pelätä, sillä rahat eivät mene hukkaan, vaikka ostoksesi ei olisikaan oikeankokoinen, sillä etäkaupassa ostetut tuotteet voi ja saa palauttaa. Myös meiltä kysytään usein, saako meiltä tilattuja tuotteita palauttaa ja vastaamme aina, että kyllä, verkkokaupasta tilatuilla alusvaatteilla on samat palautusoikeudet kuin millä tahansa muillakin verkosta tilatuilla vaatteilla.

Meiltä kysytään usein myös tuotteiden sovittamisesta. Verkkokaupasta tilatut tuotteet saat sovittaa samaan tapaan kuin sovittaisit niitä kivijalkaliikkeessäkin, ja jos tuote ei ole sopiva, sen saa palauttaa, kunhan tuote on alkuperäisessä kunnossaan. Suosittelemmekin sovittamaan kaikki alusasut aina peseytymisen jälkeen, jotta vaatteisiin ei jää iholta rasvaa, hikeä, hilsettä tai meikkitahroja. Alaosat tulee sovittaa aina vain omien alusvaatteiden päälle. Meiltä tilatut tuotteet voi myös vaihtaa sopivampaan kokoon ja autamme ja neuvomme mielellämme sekä koon että mallin valinnassa.

Jotkin kaupat perustelevat palautusoikeudettomuutta sillä, että alusvaatteet olisivat hygieniatuotteita. Tavalliset alusvaatteet eivät kuitenkaan ole hygieniatuotteita. Hygieniatuotteiksi lasketaan sinetöidyt tuotteet. Esimerkiksi sukat ja sukkahousut ovat sinetöidyissä pakkauksissa, eikä niillä ole enää palautusoikeutta, jos pakkaus on avattu ja tuotetta sovitettu.

Muista siis verkko-ostoksilla, että saat palauttaa (tai vaihtaa tuotteet sopivampiin), mutta palautettavien tuotteiden tulee aina palautua takaisin kauppiaalle siinä kunnossa kuin olet ne vastaanottanutkin. Varmista ennen tuotteen pakkaamista takaisinlähetystä varten, ettei se ole likaantunut, siinä ei ole hiuksia tai eläinten karvoja, ja kaikki tuotteen mukana tulleet lisäosat (esimerkiksi rintaliiveissä irrotettavat olkaimet tai koristeet) ja tuotepakkaus ovat tuotteen mukana.

Lue lisää: Kuluttaja- ja kilpailuvirasto: Usein kysyttyä verkkokaupan vaihto- ja palautusoikeudesta 11.12.2017

Suosittelemme myös tutustumaan Suomen tekstiili ja muoti ry:n sivuilta löytyviin esimerkkeihin kuluttajariitalautakunnan ratkaisukäytännöistä ja esimerkkitapaukseen 4 likaantuneesta uimapuvusta.

Luethan myös asiakaspalautusohjeet verkkokaupassamme.


: 20.10.2020 15:35

Julkaistu: 04.11.2018 17:09