{image:text}

Mistä huomaa, että rintaliiivien kuppi on liian pieni?

Asiakaspalvelussamme usein pyydämme sovittaessa reippaasti kahmaisemaan kaiken rintakudoksen kuppeihin ja katsomaan jääkö kuppi liian pieneksi vai onko koko sopiva. Tässä artikkelissa annamme muutaman vinkin, mihin kupin istuvuudessa voi kiinnittää huomiota

Rintaliiviasiaa

Kupin istuvuuden tarkastelussa ensisijaisen tärkeää on, että kaikki rintakudos on huolellisesti kahmaistu kuppiin. Rintakudoksen kahmaisua voi helpottaa nojaamalla hieman eteenpäin. Varmista, että kaarituet ovat ihan rinnan juuressa kiinni ennenkuin aloitat rintakudoksen kahmimisen. Tämän jälkeen laita vastakkaisen puolen käsi kupin sisään ja vedä reippaasti kainalon alta rintakudos kuppiin.

Kahmaise rintakudos reippaasti kupin sisään

Kahmaisun jälkeen voi suoristautua ja katsoa alaspäin rintojen väliin. Mikäli kuppi on istuva, lepäävät kaarituet keskellä täysin rintakehää vasten. Jos kuppi jää niukaksi, nousevat kaarituet irti rintakehästä. Kaarituet voivat olla irti, joko koko matkaltaan, tai kaaritukien pää voi lähteä osoittamaan eteenpäin. Kuvassa näkyvä valkoinen Blanka-liivi on kupista liian pieni, jolloin kaarituet ovat nousseet keskeltä irti rintakehästä.

Kaarituet ovat keskeltä irti rintakehästä

Kupin niukkuus näkyy myös huolellisen kahminnan jälkeen kupin yläreunan yli pullistuvana rintakudoksena. Mikäli kuppi jää vain hieman niukaksi, voi kupin yläreuna hieman puristaa ja painaa. Jos kuppi on reilusti pieni, alkaa rintakudosta puristumaan kupin yläreunan yli isommin.

Kupin päälle on noussut rintakudosta

Välillä puhutaan kainaloläskistä, joka pullottaa ikävästi kainalossa kupin reunan vieressä. Tämä ei kuitenkaan ole läskiä, vaan kupin ulkopuolelle jäänyttä rintakudosta. Usein rintakudosta jää kahmimatta ja kuppi tuntuu väljälle. Kainalon puolelle jäävä rintakudos voi hangata kupin reunaan tai olkaimeen, jolloin usein alkaa kaipaamaan liivejä, joissa olkaimet olisivat keskempänä. Kuvassa näkyy rintakudosta, jota ei kahmaistu kupin puolelle. Mikäli peilistä kurkistelee kainalossa oheisen kaltainen patti, kannattaa nojautua hieman eteenpäin ja vastakkaisella kädellä vetää reippaasti rintakudos kuppiin. Kahmimista tulee tehdä, kunnes kainalon puolella rintakudosta ei enää pilkistele. Jos kahmaisun jälkeen patti poistuu kainalosta, mutta rintakudosta pursuaa kupin ulkopuolelle, on syytä kasvattaa kupin kokoa.

Kainalon puolella on rintakudosta

Mikäli olkain pitää löysentää aina täyteen pituuteensa ja tuntuu jopa, että olkaimessa ei pituus tahdo riittää, on hyvä tarkastella kuppikoon istuvuutta. Usein olkainta löysentämällä pyritään saamaan kupille lisää tilaa, kun tuolloin pitäisi siirtyä ennemminkin isomman kuppikoon käyttöön. Olkainta löysentämällä koko pituuteensa liivi menettää osan antamastaan tuesta ja rintojen paino painaa hartioille.

Olkain säädetty löysimmälle

: 27.04.2021 10:51

Julkaistu: 26.03.2021 09:38