{image:text}

Näin ostat rintaliivit netistä

Tuntuuko rintaliivien hankinta vaikealta? Ja varsinkin hirvittää, jos netistä joutuu ostamaan. Ei hätää, lue ohjeemme kuinka netistä ostaminen sujuu. Asiakaspalvelumme auttaa myös mielellään kaikissa tilanteissa. Verkkokaupastamme voit ostaa turvallisin mielin. Tuotteet saapuvat sinulle toimituslaatikossa suojapusseihin pakattuina

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Netistä alusvaatteiden ja erityisesti rintaliivien ostaminen saattaa tuntua vaikealta. Usein perusteluina on, ettei ostosta voi sovittaa, tai että vain liivimyyjä osaa katsoa oikean koon. Rintaliivien koot voivat tuntua monista vaikeaselkoisille ja aiheuttaa epätoivoa ostotilanteessa.

"Mutta kun netistä ostaessa liivejä ei voi sovittaa!"

Netistä ostaessa voi sovittaa rintaliivit kuten kivijalkakaupastakin ostaessa. Tilaamiasi tuotteita saat sovittaa oman kotisi rauhassa. Apua rintaliivien pukemiseen ja istuvuuden tarkasteluun löydät verkkokaupastamme. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään kysymyksissä, koon valinnassa ja mallien istuvuuden pohdinnassa. Halutessasi voit lähettää asiakaspalveluun sovituskuvia liiveistä päälläsi, jolloin voimme kaverinasi katsoa liivin istuvuutta ja suositella kokoa.

Ihan kuten muitakin vaatteita ostetaan netistä, onnistuu myös alusvaatteiden ja rintaliivien hankinta. Eihän mekon tai housujenkaan ostaminen aina onnistu ensimmäisellä kerralla, vaan koko saattaa olla iso tai pieni, vaikka tilaisikin samaa kokoa, mitä yleensä käyttää, ja voi olla, että tuotteen joutuu vaihtamaan sopivampaan.

Vain myyjä osaa neuvoa oikean koon. Tarvitsen ehdottomasti myyjän katsomaan, että koko on oikea."

Meidän tavoitteena on, että jos joku pyytää meiltä neuvoja, me autamme niin kauan, että sopivat rintaliivit löytyvät. Meille on hyvin tärkeää, että myymämme liivit ovat asiakkaallemme mieleiset ja sopivat. Ohjeita rintaliivien koon mittaamiseen ja istuvuuden arviointiin olemme laittaneet monipuolisesti nettisivullemme - ja Mervi on runsaasti kirjoittanut myös Kupista asiaan -blogiin. Omaa tietämystään voi tarvittaessa kehittää Rintaliivikirjastomme ja sovitusohjeidemme avulla ja auttaa itseään oman jokapäiväisen hyvinvoinnin kannalta tärkeässä asiassa. Ohjeet oman koon mittaamiseen sekä mittojesi pohjalta saadun suosituskokosi voit tarkistaa kokolaskuristamme.

"En ymmärrä mitään rintaliivien kokomerkinnöistä."

Lyhyesti:

  1. Numerokoko kertoo rintaliivien ympärysmitan ja kirjain kuppikoon.
  2. Ympärysmitta ilmoitetaan sentteinä 5 cm välein, eli esimerkiksi 70, 75, 80 jne. ja sopiva koko on yleensä 5-10 senttiä (tai kymmenisen prosenttia) omaa mitattua kokoa pienempi.
  3. Jos siis mittasi rinnan alta on esimerkiksi 82, sopiva liivikoko on todennäköisesti 75.

Kirjain puolestaan kertoo kuppikoon, ja kuppikoko on aina suhteessa ympärysmittaan, joten siksi esimerkiksi 90D on suurempi kuin 70D sekä ympärysmitasta että myös kuppikooltaan. Ja taas kun mennään aakkosissa eteenpäin, kuppikoko kasvaa, eli 70E on suurempi kuin 70D jne.

Kokomerkintää ei kannata tuijottaa liikaa, sillä mitoitukset vaihtelevat merkeittäin ja liivimateriaali voi vaihdella liivimalleittain. Kuitenkin, jos sinulla on yhdetkään sopivat rintaliivit, ja tiedät siitä kokosi, kannattaa sovitus uudelta merkiltä aloittaa samasta koosta. Jos sitten ympärysmitta tai kuppi ei ole sopiva, vaihdetaan niitä isompaan tai pienempään, jotta sopiva liivi löytyy. On aivan normaalia, että sopivia rintaliivejä eri merkeiltä voi olla kahdella eri ympärysmitalla ja kahdella-kolmella eri kuppikoolla. Eiväthän vaatteissakaan aina koot ole sentilleen samat eri tuotemerkkien välillä, ja toisen vaatteen L-koko voi olla pieni, kun toisessa sama kokomerkintä onkin liian suuri.

"Netistä ostettuja alusvaatteita ei voi palauttaa."

Tämä harhaluulo saa monet varmasti karttamaan alusvaatteiden ostamista netistä. Suomalaisesta verkkokaupasta ostaessa on kuitenkin aina 14 vuorokauden vaihto- ja palautusoikeus käyttämättömille tuotteille, ja tämä aika lasketaan siitä, kun tuote on vastaanotettu. Tuon ajan kuluessa myyjälle tulee ilmoittaa aikomuksesta palauttaa tuotteet, ja huolehtia siitä, että tuotteet ovat matkalla takaisinpäin myyjälle sovitulla tavalla. (Tutustuthan siis aina myyjän tilaus- ja toimitusehtoihin!) Jos siis tulee hutiostos eikä koko ole oikea tai liivimalli istuva, ei tuotteita ole pakko pitää. Alusvaatteilla on ihan samanlainen palautusoikeus kuin muillakin vaatteilla. Tuotteet saa sovittaa, kunhan ne palautuvat kauppaan takaisin alkuperäisessä kunnossaan. Aivan samoin kuin vaatteita netistä tilattaessa saa sovittaa farkkuja, mekkoa tai t-paitaa, ja palauttaa, jos ne eivät ole sopivia.

Lumingerie on suomalainen verkkokauppa, jonka päätoimipaikka on Oulussa. Tilaamasi tuotteet toimitetaan sinulle tilauksessa valitsemallasi toimitustavalla. Tuotteet pakataan sopiviin toimituslaatikoihin suojapusseihin pakattuna. Muovinen tuotepussi suojaa tuotetta niin varastoinnin kuin toimituksen aikana.

Laajemmin tämä artikkeli on julkaistu Mervin Kupista asiaa -blogissa
kaarituetut rintaliivit kaarituettomat rintaliivit
imetysliivit urheiluliivit

: 16.11.2022 11:20

Julkaistu: 03.04.2020 10:00