{image:text}

Miksi rintaliivien kaarituet painavat tai hankaavat?

Sovittaessa rintaliivit tuntuvat hyviltä ja käyttökelpoisilta, mutta käytössä kaarituet alkavatkin painautumaan kainaloon tai hankaavat. Mikä siis avuksi?

Ratkaisuja rintaliiviongelmiin

Liian monelle ratkaisuna tuntuu olevan kaaritukien poisto rintaliiveistä, koska kalliita rintaliivejä ei haluaisi jättää käyttämättä. Tämä kuitenkin vaikuttaa rintaliivien istuvuuteen, muotoon ja tukeen, joten kaaritukia ei kannata rintaliiveistä poistaa omin neuvoin. Usein voi myös tuntua siltä, että siirtyminen kaarituettomiin liiveihin on ainoa ratkaisu.

Kaaritukien painaminen tai hankaaminen johtuu yleisimmin väärästä liivikoosta. Jotta rintaliivit istuisivat huomaamattomasti päällä, on niiden sovittaminen ehdottoman tärkeää. Huolelliseen sovittamiseen kuuluu se, että rintaliivit pukee päälle oikein. Kaarituet tulee nostaa oikealle paikalleen, rintakudos tulee kerätä kupin sisäpuolelle ja olkaimet täytyy säätää sopivalle kireydelle. Lue lisää: Näin puet rintaliivit oikein.

Sovittaessa voi olla vaikeaa tunnistaa, miten paljon kaarituki painaa tai hankaa, jos rintaliivit on vain pikaisesti sovitettu, sillä liian nopealla sovituksella voi tulla valinneeksi vääränkokoiset rintaliivit. Siksi olisi tärkeää sovittaa rintaliivit kunnolla päälle sekä tuntea omat rintansa: mistä kohtaa oma rintakudos alkaa, kuinka paljon rintakudosta on kainalon puolella, jääkö rintojen väliin paljon tilaa vai ovatko rinnat lähellä toisiaan.

Vaikka koko olisikin oikea, voi hätäisellä sovittamisella tulla myös valinneeksi vääränmalliset rintaliivit. Esimerkiksi rinta, joka alkaa pitkältä kainalosta, tarvitsee leveämmän kaarituen. Tällaisia valikoimassamme on esimerkiksi useissa Freyan, Elomin ja Goddessin liivimalleissa. Jos taas rintaa on vähemmän kainalon puolella ja rinnat ovat painottuneet keskemmäksi rintakehää, suosittelemme tutustumaan esimerkiksi Avan, Gorsenian ja Nessan liivimalleihin. Jos taas rinnat ovat erityisen lähellä toisiaan, kannattaa suosia ns. plunge-mallisia eli syväänuurrettuja rintaliivejä, joissa keskiosa on matala.

Jos siis kaarituet hankaavat tai painavat, varmista seuraavalla ostoskerralla, että koko on varmasti oikea ja että malli on sinun rinnoillesi sopiva. Huolellisella sovittamisella vältyt monelta hutiostokselta.


: 09.04.2019 13:38

Julkaistu: 09.10.2018 22:09