Imetysliivit ja niiden valinta

Imetysrintaliivit on hyvä hankkia raskauden loppuvaiheilla, noin 2-4 viikkoa ennen laskettua aikaa. Lue Lumingerien vinkit imetysliivien hankintaan.

Imetysliivit

Apua imetykseen löydät mm. Imetyksen tuki ry:n sivuilta.

Milloin imetysliivit voi ostaa?

Imetysrintaliivit on hyvä hankkia raskauden loppuvaiheilla, noin 2-4 viikkoa ennen laskettua aikaa. Todennäköisesti liivikokosi on kasvanut tässä vaiheessa jo jonkinverran, joten voit hyvin sovittaa imetysliivejä.

Minkäkokoiset imetysrintaliivit kannattaa hankkia?

Jos olet imetysliiviostoksilla viimeisen kuukauden aikana, voit hyvin ostaa sillä hetkellä sopivat liivit ja ottaa ne samantien käyttöön. Vaikka ne olisivatkin pienet maidonnousun jälkeen, älä huoli, sillä niille on todennäköisesti käyttöä muutaman kuukauden päästä tai viimeistään imetyksen loppuvaiheilla.

Maidon noustua tarvitset todennäköisesti vielä suuremmat imetysliivit. Rintojen koon kasvu on erittäin yksilöllistä. Toisilla kuppikoko ei juurikaan muutu synnytystä edeltäviltä viikoilta, toisilla kuppikoko saattaa kasvaa jopa 4-5 kuppikoon verran. Yleisimmin neuvotaan ostamaan 1-2 kokoa suuremmat kuin mikä ennen synnytystä tuntuu sopivalta. Varaa yhdet isommat liivit odottamaan, sillä synnytyksen jälkeen vietät todennäköisesti mieluummin aikaa perheesi parissa kuin ostoksilla. Nettikaupastamme voit tilata helposti liivit kotiin sovitettavaksi.

Millaiset imetysliivien tulisi olla? Monetko imetysliivit tarvitsen?

Ensimmäisille kuukausille suosittelemme kaarituettomia imetysliivejä, sillä kaarituet saattavat helposti painaa herkkiä rintoja ja lisäksi on vaarana, että kaarituet painavat maitorauhasia ja pahimmillaan aiheuttavat tukoksen ja tulehduksen. Voit kuitenkin halutessasi alkaa käyttää kaarituettuja imetysliivejä, kun maidontuotanto on tasaantunut.

Voit toki pärjätä ilman imetysliivejäkin, mutta avattavien kuppien kanssa on arki huomattavasti helpompaa. Imetysliivejä tarvitset vähintään kahdet tai kolmet: yhdet päällä ja 1-2 kuivumassa pesun jäljiltä. Yhdet näistä voivat olla pehmeämmät yöliivit, jos sellaisia haluat käyttää.

Tarvitseeko imetysliivit hankkia myös yökäyttöä varten?

Erillisiä yöliivejä ei tietystikään ole pakko hankkia, mutta jos rinnat ovat kovin arat, voi olo tuntua mukavammalta, jos rinnat saavat hieman tukea. Voit käyttää samoja liivejä kuin päivälläkin, jos ne eivät ole liian puristavat. Yökäyttöön suosittelemme pehmeitä ja ehdottomasti vain kaarituettomia malleja!

Imetysliivien pesu

Koska imetysliivit likaantuvat helposti käytössä, saat todennäköisesti pestä liivejä päivittäin, kuten tavallisillekin liiveille suositellaan. Suosittelemmekin pesemään liivit mahdollisimman pian käytön jälkeen, jotta maitotahrat eivät ehdi pinttyä. Kaarituettomat liivit voit pestä pesupussissa pesukoneessa, mutta kaarituelliset suosittelemme pesemään käsin.

Imetysliivivalikoimamme

Tutustu valikoimaamme
Jos tarvitset apua koon tai mallien valinnassa, voit pyytää apua asiakaspalvelustamme!


: 03.10.2023 08:14

Julkaistu: 09.10.2018 22:12

Lumingerien imetysliivisuositukset