Olisiko aika hankkia urheilurintaliivit?

Rintaliivit ovat urheiluvaatteistasi kaikista kovimmassa rasituksessa, joutuessaan jatkuvalle venytykselle sekä altistumiselle kosteuden ja korkean kehon lämmön kanssa. Urheiluliivien sopivuuteen tulisikin kiinnittää erityistä huomiota, varsinkin isorintaisena. Käytössä ollessaan urheiluliivit kuluvat; ympärys löystyy, tuki vähenee ja käyttömukavuus laskee, varsinkin aktiivisessa käytössä.

Urheillessa on tärkeää, että liivi tukee riittävästi ja suojelee rintojen herkkää kudosta. Juostessa rintojen on tutkittu liikkuvan sivulta sivulle, ylös-alas sekä eteen ja taaksepäin. Rinnat liikkuvat eri tahtiin kehosi kanssa, mikä myös voi aiheuttaa kipua rinnoissa.

Mikäli urheilet, ja rintasi eivät saa urheiluliiveiltä tarvittavaa tukea, ovat Cooperin ligamentit ja rintojen iho jännityksessä, joka voi johtaa rintojen omien tukirakenteiden venymiseen ja aiheuttaa pysyviä vaurioita rintoihin. Luonnostaan on naisten rinnoissa valitettavasti vain heikot tukirakenteet, nimeltään Cooperin ligamentit, jotka kulkevat maitorauhasten välissä ohuina säikeinä. Ilman ligamenttien tukea rintakudos alkaa roikkumaan oman painonsa vuoksi, ja rinnat menettävät normaalin muotonsa ja kimmoisuutensa. Rintojen oman tuen väheneminen voi aiheuttaa kroonista kipua selkään ja niskaan.

Tukevien urheilurintaliivien kanssa on mukava liikkua. Muita käyttömukavuuksia urheiluliiveissä on kosteuden siirtyminen pois iholta sekä liivin kankaiden hyvä hengittävyys. Urheiluliivien lisäksi laajasta valikoimastamme löytyvät Panache Sport -alushousut, joissa on mukava liikkua, kun saumat eivät aiheuta hiertymiä.

Ovatko sinun liivisi vielä käyttökelpoiset vai olisiko jo aika vaihtaa liivit uusiin?

Onhan sinulla oikeankokoiset liivit? Näin valitset koon oikein:

Ympärysmitan valinnassa yksi perussääntö kertoo jo paljon. Hakasten tulee sovitettaessa mennä uloimpiin hakasiin. Mikäli liivien kiinnitys menee heti sovitettassa sisemmäisiin hakasiin, on liivien ympärys liian väljä.

Kun kaarituet istuvat keskeltä rintalastaa vasten ja rinnat mahtuvat kokonaan kuppeihin niin, ettei rinta pursua yli edestä eikä sivulta, on kuppikoko sopiva. Jos kuppeihin jää tyhjää tilaa tai liivi muuten tuntuu ja näyttää epämukavalta, on liivi edelleen vääränkokoinen tai liivin malli vain ei sovi sinulle.

Lisää vinkkejä urheiluliivien valintaan löydät myös kaupastamme

Mikäli jokin urheilurintaliivien hankinnassa jäi mietityttämään, ole yhteydessä asiakaspalveluumme jättämällä viesti chatin kautta. Ammattitaitoinen henkilökunta auttaa sinua löytämään sopivan koon ja liivin tarpeisiisi.

Voit lukea lisää urheiluliiviemme käyttökokemuksia Kupista asiaa -blogista sekä Two cakes on a plate -blogista: Kaaritueton Panache Sport urheiluliivi
Kaarituellinen Panache Sport urheiluliivi