{image:text}

Tietoa postin lakon vaikutuksista toimituksiin

Postin 11.11.2019 alkanut lakko aiheuttaa viivästyksiä kirjeiden, Pikkupakettien ja Kotipakettien toimituksiin. Suosittelemme toimitustavaksi Postipakettia, jonka voit noutaa haluamastasi noutopisteestä tai automaatista!
Postin maanantaina 11.11.2019 alkava lakko aiheuttaa muutoksia ja viivästyksiä tilausten toimituksiin kirjeiden, Pikkupakettien ja Kotipakettien osalta. Posti ei tällä hetkellä pysty lupaamaan kirjejakelussa toimitettavien kirjeiden ja Pikkupakettien toimitusten pysyvän normaaleissa aikatauluissa. Pahimmassa tapauksessa lähetykset saattavat viivästyä jopa viikkoja. Tästä syystä emme suosittele tällä hetkellä Kirjelähetystä tai Pikkupakettia lainkaan toimitustavaksi tilaukselle. Vaikuttaa myös Kotipakettien toimituksiin!

Postin toimipaikkoihin ja pakettiautomaatteihin toimitettavien pakettien toimituksissa saattaa olla pieniä muutaman päivän viiveitä, mutta lähetykset kulkevat lähes normaalisti lakosta huolimatta, sillä lakko koskee pääsääntöisesti kirjejakelua, ei pakettiliiketoimintaa.

Suosittelemme valitsemaan kaikkiin lähetyksiin toimitustavaksi Postipaketin.

Päivitykset:

12.11.2019 Pakettilähetykset kulkevat tällä hetkellä lähes normaalissa aikataulussa. Eilen maanantaina meiltä lähteneet lähetykset ovat seurantatietojen mukaan lähes kaikki tänään normaaliaikataulun mukaan noudettavissa.

13.11.2019 Pakettilähetyksissä ei näytä olevan suurta viivettä. Eilen tiistaina meiltä lähteneistä lähetyksistä noin 85% on seurantatietojen mukaan tänään noudettavissa, mikä on normaalissa aikataulussa. Päivitämme tietoja jälleen huomenna!

14.11.2019 Eilen keskiviikkona lähteneistä paketeista noin puolet näyttävät liikkuneen normaaliaikataulussa. Pienemmille paikkakunnille menossa olevissa paketeissa on 1-2 päivän viivettä. Toissapäivän lähetyksistä suurin osa jaettu.

15.11.2019 Torstaina lähteneistä paketeista on yli 80% ollut perjantain aikana jaossa/noudettavissa, eli normaalin aikataulun mukaan.

18.11.2019 Perjantaina lähteneistä paketeista noin 70% on ajallaan, muut näyttävät viivästyvän 1-2 päivällä. Viivettä erityisesti pienemmille paikkakunnille menossa olevien pakettien toimituksissa. Tällä hetkellä ei ole tietoa, miten tukilakot vaikuttavat tämän viikon toimituksiin, mutta mahdollisesti 25.11. alkavat PAM:n tukilakot pysäyttänevät myös pakettiliikenteen esim. asiamiesposteissa.

19.11.2019Maanantaina lähteneistä paketeistamme noin puolet on normaalissa aikataulussa. Viivästyksiä erityisesti pienemmille paikkakunnille matkalla olevissa paketeissa. Lakon jatkumisen ja tukilakkojen vaikutuksista emme osaa tällä hetkellä antaa arviota.