Äitiys- ja imetys

Järjestys:
Pitääkö olla imetysliivit? Monetko sellaiset tarvitsee? Millaiset niiden pitää olla? Miten paljon kuppikoko kasvaa raskauden ja imetyksen aikana?

Kaikki nämä ovat kovin yksilöllisiä, eikä kenenkään tietenkään ole mikään pakko hankkia erityisiä imetysliivejä, mutta helposti avattavat luukkuliivit tekevät imetyksestä helpompaa. Erityisesti ensimmäisten viikkojen ja kuukausien aikana pieni lapsi syö monta kertaa päivässä ja voi olla rinnalla pitkiäkin aikoja.

Imetysliivejä on hyvä olla kahdet tai kolmet, sillä niitä saa pestä päivittäin, joten on hyvä olla aina yhdet puhtaat käytössä, kun toiset ovat pesun jäljiltä vielä kuivumassa. Hyvät imetysliivit ovat käyttäjälleen ja käyttöön sopivat. Alkuun suosittelemme kaikile kaarituettomia malleja, ja jos sellaisista pidät, voit käyttää niitä koko raskaus- ja imetysajan. Monien kaarituettomien etuna on myös joustava ja vaihtuva kuppikoko, joka muotoutuu rinnan mukaan. Jos taas käytät mieluumin kaarituellisia, voit siirtyä niihin muutaman kuukauden imetyksen jälkeen, kun kokokin on tasaantunut.

Kuppikoon muuttuminen on kovin yksilöllistä, ja on luonnollisesti yhteydessä myös painonvaihteluihin raskaus- ja imetysaikana. Toinen saattaa pärjätä jopa samoilla liiveille ja kuppikoon muutos voi olla vain yhden kuppikoon luokkaa, kun taas toiselle kuppikoko voi muuttua hurjastikin, jopa 4-5 kuppikoon verran.

Meiltä löydät todennäköisesti Suomen parhaan valikoiman erilaisia rintaliivejä sekä odotus- että imetysajalle sekä huikean kuppikokovalikoiman D-kupista aina O-kuppikokoon asti unohtamatta äitiysuima-asuja!