Järjestys:
Onko pakko hankkia imetysliivit? Monetko? Millaiset imetysliivien pitäisi olla? Kuinka paljon kuppikoko muuttuu raskauden ja imetyksen aikana?

Vastaukset näihin kysymyksiin ovat hyvin yksilöllisiä, eikä kenenkään ole pakko hankkia erityisiä imetysliivejä. Avattavat luukkuliivit kuitenkin helpottavat imetystä, sillä etenkin ensimmäisten kuukausien aikana vauva syö monta kertaa päivässä ja saattaa olla rinnalla pitkiäkin aikoja. Imetysliivien kanssa sinun ei tarvitse riisua koko ylävartaloa paljaaksi imetystä varten, joten kotoa poistuminen pienenkin vauvan kanssa helpottuu.

Imetysliivejä – kuten muitakin rintaliivejä – olisi hyvä omistaa useammat, sillä imetysliivejä voi joutua pesemään päivittäin. Hyvät imetysliivit ovat kooltaan ja malliltaan sopivat ja tukevat. Alkuun suosittelemme kaikille kaarituettomia imetysliivejä, ja jos pidät niistä, mikään ei estä käyttämästä kaarituettomia liivejä koko raskaus- ja imetysaikaa. Monien kaarituettomien liivien etuna on niiden joustavuus ja muokkautuva kuppikoko, joka mukautuu rinnan kokoon. Kaarituettomia liivejä voit myös huoletta pitää nukkuessa. Jos taas pidät mieluummin kaarituellisia liivejä, voit siirtyä niihin muutaman kuukauden imetyksen kohdalla, kun kuppikokosi on enimmäkseen tasoittunut. Yökäyttöön ja uniliiveiksi emme suosittele kaarituellisia liivejä.

Kuppikoon muuttuminen raskauden ja imetyksen aikana on hyvin yksilöllistä. Toinen saattaa pärjätä koko imetysajan samoilla liiveillä, toisella menevät sekä ympärys että kuppikoko uusiksi monta kertaa. Meiltä löydät todennäköisesti parhaan valikoiman erilaisia rintaliivejä sekä odotus- että imetysajalle, uima-asuja unohtamatta. Kokoja riittää aina D-kupista O-kuppiin asti, ja ammattitaitoinen asiakaspalvelumme auttaa koon valinnassa. Kysy myös imetykseen sopivia toppeja ja mekkoja.